Envision your Future

Module 1 – Hoe je verleden bepaalt waar je staat

In deze eerste module zul je leren dat je huidige leven het gevolg is van alles wat je hebt gezien, gehoord en gedaan gisteren, eergisteren, een jaar geleden en twintig, dertig en veertig jaar geleden. In deze module gaan we daarom eerst kijken waar je nu staat. 

Ik vertel over de ontwikkeling van mijn boek. Ik kwam op het idee. Ik ging aan de slag. Gedurende het proces van mijn boek waren er hoogtepunten en dieptepunten. Hoogtepunten dat het gesprek met de uitgever goed verliep en ik een contract kreeg. Dieptepunten dat ik even niet meer wist hoe ik verder moest. Maar ook momenten van angst. Toen ik mijn concept naar proeflezers stuurde. Wat zullen ze er van vinden? Ook veel momenten van euforie. Maar het grootste moment van angst kwam nadat het boek naar de drukker was. Ik kon er niets meer aan veranderen. Waarom doe ik dit? Heb ik het allemaal wel goed gedaan? Het overschaduwde ergens het plezier van een eigen boek schrijven en uitgeven. Een oud patroon kwam naar boven. Wat vinden anderen ervan? En ben ik goed genoeg? Ik ging daar mee aan de slag. Op het moment van het opnemen van deze video is het ongeveer twee jaar geleden dat mijn boek naar de drukker ging. Op dit moment kan ik zeggen: het schrijven van mijn boek was een van de beste keuzes die ik kon maken. Het heeft mij zo veel opgeleverd aan nieuwe contacten, allerlei business opportunities en heel veel mooie reacties van mensen die ik heb kunnen helpen een stap verder te zetten in hun ontwikkeling. Een reis heeft altijd dieptepunten en hoogtepunten. Ook deze training kan momenten naar boven brengen dat je de handdoek in de ring wilt gooien. Wat heeft het allemaal voor zin? Waarom doe ik dit? Het werkt toch niet. Enzovoorts. Een van de belangrijkste zaken bij persoonlijke ontwikkeling en iets willen bereiken, is doorzettingsvermogen en focus. Zonder deze twee gaat het niet lukken. Als je jezelf er toe zet deze training volledig te doen, met alle opdrachten en alle focus, gaat het je hele mooie dingen opleveren.

Start – Zet een intentie voor deze training

Alles is energie. Elk materiedeeltje is een vorm van energie, een frequentie en bevat informatie. Ook jouw gedachten en emoties hebben een frequentie en daarmee effect op jouw realiteit. Met jouw intentie zet je al bepaalde energie in het veld. Welke intentie heb jij voor deze training? Schrijf jouw intentie op in het werkboek.

Oefening 1 – ‘Breng je huidige situatie in kaart’

Je gaat nu aan de slag met je huidige situatie. Zoals ik in de theorie video heb uitgelegd, handelen we voor circa 99% onbewust. We handelen op basis van programma’s die we ons eigen hebben gemaakt. Sommige programma’s hebben we al vanaf dat we kind zijn. Ik wil je nu vragen je huidige situatie in kaart te brengen. Hoe ziet je huidige leven eruit?

In je werkboek ga je alle levensaspecten een cijfer geven van 1 tot 10. Je geeft het cijfer 1 voor als het heel slecht gaat op dit moment en een 10 als het echt niet beter kan. Je gaat ook nadenken waarom je dit cijfer hebt gegeven. Wat maakt dat het zo is zoals het nu is? Stel je hebt het cijfer 6 ingevuld bij je gezondheid. Wat maakt het een 6? Bijvoorbeeld omdat je voor jouw gevoel te weinig sport en te vaak naar die zak chips grijpt waardoor je niet de energie hebt die je zou willen hebben. Je vult ook in waar je wel tevreden over bent. Waar ben je dankbaar voor waar je nu staat?

Oefening 2 – ‘Zelf-liefde’

We zijn allemaal geprogrammeerd met vaste gedachten, overtuigingen, patronen. Daar handel je naar. Veel van die handelingen doen we vanuit angst. Angst om er niet bij te horen. Angst om niet geliefd te zijn. Angst om het niet goed te doen. Angst dat de ander je niet leuk vindt. Angst dat iemand bij je weg gaat. Angst dat je alleen over blijft. Angst dat je niet genoeg geld hebt. Angst dat het niet goed komt. Wanneer we zorgen hebben, boos zijn, oordelen, jaloers zijn, wantrouwen, piekeren, dan zijn we bezig met angst. In hoeverre handel jij vanuit liefde of vanuit angst? Waar liefde is, kan geen angst zijn.

Schrijf in je werkboek op wat jij meer zou kunnen doen vanuit liefde. Ik wil je daarnaast vragen om elke avond als je in de spiegel kijkt, jezelf liefde te sturen. Dit mag door het hardop tegen jezelf te zeggen. Het mag ook in gedachten door lief naar jezelf te kijken.

Oefening 3

Tekst