Envision your Future

Module 4 – Alle inzichten die je nodig hebt voor verandering

Start metafoor om de reis van de training aan te duiden met dieptepunt en angsten voor onbekende wat komt, maar zo de moeite waard voor wat er gaat komen.

We gaan nu eerst een filmpje kijken. De trailer van de film ‘Groundhog day’. Als we niet bewust creëren, creëren we onbewust iedere dag vrijwel hetzelfde: https://www.youtube.com/watch?v=GncQtURdcE4.

Oefening 1 – ‘Je gewenste situatie journallen’

Voor deze oefening heb je je werkboek nodig en een pen. Open de pagina in je werkboek waar de journalling oefening staat. Leg het voor je. Je gaat vervolgens ontspannen zitten en start de geluidsopname. Na de geluidsopname schrijf je onafgebroken alles op wat er in je opkomt gedurende vijf minuten. 

Oefening 2 – ‘Jouw gewenste situatie’

In de eerdere modules en in oefening 1 van deze module heb je op verschillende manieren gewerkt aan het in kaart brengen van jouw gewenste situatie. Je hebt een visualisatie gedaan, je hebt een bucket list gemaakt en je hebt een journalling opdracht gedaan. 

Je gaat nu je gewenste situatie in je werkboek helemaal uitwerken. Je geeft elk levensaspect een gewenst cijfer en brengt in kaart hoe jouw ideale situatie eruit ziet. Hiervoor gebruik je onder andere de input van de visualisatie, je bucketlist oefening en de journalling oefening.